Izaberite stranicu

Sastojci:

  • 300 g speltinog brašna
  • 100 g ječmenog brašna
  • 100 g heljdinog brašna
  • 500 ml mlake vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike psilijuma
  • 2 kašike semenki golice
  • 2 kašike semenki suncokreta
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 2 kašike susama
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašicica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli

Picture 034

Sastojke izmešajte i ostavite da smesa odstoji oko jednog sata. Zatim je prebacite u posudu za pečenje, pa pecite na oko 220 stepeni. U zavisnosti od jačine rerne, hrono hleb se peče od 40 do 60 minuta.

Za svaki slučaj pred kraj pečenja proverite pomoću čačkalice da li je hleb pečen (ukoliko ne ostaje na čačkalici, znači da jeste). Kada izvadite hleb iz rerne, zamotajte ga u krpu. Tek kad se ohladi, možete ga seći.

Picture 036

Sve sastojke za savršeni ‪#‎hrono‬ hleb možete pronaći u našoj radnji: – heljdino, speltino i jecmeno brasno, maslinovo ulje, lan, susam, suncokret, golica, psilijum…

 

Zdrava Hrana Good Life, Fruškogorska 24, Novi Sad